Megkésve bár, de törve nem...

A komáromi képeket most raktam fel, mert egy kicsit ügyeskednem kellett a géppel míg újra megtanultam használni a picasát. Ez időigényes vállalkozás egy magamfajtának, abból meg híján voltam mostanság. Szóval a képek:

https://picasaweb.google.com/101886237055960869009/Komarom?authkey=Gv1sRgCOegwqzItKqoEQ#

Tiszalök története

Egy szakmai szervezet által finanszírozott és rendezett kiránduláson vettem részt, mely célja a tiszalöki és a kesznyéteni vízerőművek voltak. Sajnos a gonosz árvíz miatt a kesznyéteni műtárgy megközelíthetetlen volt, így maradt Tiszalök.

Sokat nem szándékozok írni, ugyanis nem szakmai blogot csinálok hanem turistaszalámi-félét. Mindenkinek emészthetőt. Civilként is érdemes megnézni a Tiszán épült első vízerőművet, ugyanis nagyon esztétikus dologról van szó, azonfelül hogy roppant hasznos. És ez vitán felül áll, bizonyított dolog.

A Nagy-Kopasz hegy azaz a Tokaj fölé tornyosuló geológiai ojjektum is szépen látszik innen, így megkockáztatom hogy ez visszafelé is igaz. Nyáron várható egy második csúcskísérlet a tévétoronyba...

Az erőmű mellett egy arborétum található, amelyet állítólag be lehet három óra alatt járni úgy, hogy kétszer ugyanazt nem látja az emberfia. Majd egyszer. A gonosz vizesek ha már megerőszakolták a szőke Tiszát, csináltak egy mesterséges arborétumot... :)

Mivel erős szervezet amely szponzorálta a kiruccanásom, így meg is hívtam minket egy ebédre Tiszaújvárosba.

Nos iparváros: kockaházak, nagy kémények, nagy terek. Valahogy sikerült megtervezni a várost úgy, hogy egész élhetőnek tűnik a szabályos formák ellenére. Az hogy nincs zsúfoltság -rájöttem- roppant ügyesen manipulálja az ember érzékeit. Még egy frankó tavat is betettek a főtér mellé nagyon helyesen. Nem volt jelentős forgalom sem. Pedig itt nem túl régóta található város, komoly iparváros, panelváros. No igen, várost tervezni odafigyeléssel is lehet.

Ezeket a képeket megtartom magamnak, ugyanis szinte mind az erőműről szól. Ma szintén szakmai kirándulás a Balcsihoz, hétvégén Hollókő!

A bejegyzés trackback címe:

https://madarlatta.blog.hu/api/trackback/id/tr612766934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása